Uima-allas

Allaskatteet

Allaskatteet suojaavat allastasi roskilta, vähentävät lämpöhukkaa ja peittävät uima-altaasi tyylikkäästi ja turvallisesti.
Altaan peittämisestä ja kattamisesta päätettäessä kannattaa harkita tarkkaan ainakin näitä seikkoja.

  • Onko perheessä lapsia, joiden turvallisuus on otettava huomioon? Mikäli on, ainoat täysin lapsiturvalliset vaihtoehdot ovat joko allaskate taikka turvapeite. 
  • Aiotaanko allasta lämmittää? Haluatko pidentää uimakautta keväällä ja syksyllä? Jos lämmität uima-allasta, on altaan peittäminen peitteellä taikka katteella järkevää jo pelkän lämpöhukan vuoksi. Suomessa yöt ovat melko viileitä kesälläkin, joten on turhaa hukata päivällä auringonpaisteessa lämmennyt veden lämpö yön viileyteen. 
  • Millaisella paikalla uima-allas on? Onko lähiympäristössä paljon roskaavia kasveja ja puita? Peitteet ja katteet vähentävät altaan siivouksen tarvetta huomattavasti. 
  • Koko kokonaisuuden ulkonäkö? Tämä on kokonaan makukysymys. Jonkun silmää miellyttää korkea kaarimainen allaskate, kun taas toinen haluaa katteen olevan mahdollisimman matala. Jonkun mielestä taas allaskate ei ole ollenkaan sopiva vaihtoehto, vaan haluaa pelkän mahdollisimman huomaamattoman allaspeitteen.

Meiltä saat apua näihin pohdintoihin sekä tilattua niin kelluvat peitteet, turvapeitteet kuin myös allaskatteet.
Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva vaihtoehto.

Kate liukuu kevyesti kiskoilla, joten katteen avaaminen onnistuu yksinkin. 

Alukovin allaskatteet

Kauttamme saat hankittua tsekkiläisen yhteistyökumppanimme Alukovin polykarbonaatista valmistetut allaskatteet. Olemme Alukovin tuotteiden maahantuoja Suomessa. Allaskate suojaa hyvin allasta roskilta ja estää myös tehokkaasti lämpöhukkaa. Allaskate on myös hyvin lapsiturvallinen vaihtoehto, sillä katteen kaikki osat voi lukita erikseen.

Katteita on joka makuun, aina aivan todella matalasta hyvinkin korkeaan asti. Meiltä usein kysytään, kumpi kannattaa valita – matala vai korkea kate. Tähän ei voi antaa yksiselitteistä vastausta. Ensinnäkin on kyse kunkin esteettisestä mausta eli siitä kumpi miellyttää silmää enemmän. Toiseksi on hyvä ottaa huomioon, että korkeammasta katteesta lumi liukuu helpommin pois kuin matalasta katteesta, joten erittäin lumirikkailla alueilla korkea kate on ehkä käytännöllisempi. Kolmantena tekijänä on tietenkin hinta. Nyrkkisääntö on, että mitä matalampi kate sitä korkeampi hinta.
Allaskatetta valitessasi tulet varmasti törmäämään todella suureen hintahaitariin. Yksi meiltä useimmin kysytyistä kysymyksistä onkin, miten näin suuret hintaerot yleensä ovat mahdollisia. Tässä muutama selittävä tekijä ja samalla tekijä, joka on hyvä ymmärtää ja huomioida allaskatetta valittaessa.

  1. Allaskatteet voidaan karkeasti jakaa kahteen eri tyyppiin. On kirkkaita rakenteita, jotka siis näyttävät ikään kuin lasilta ja sitten on kennomaisia rakenteita, jotka ovat sameita ja näyttävät samalta kuin vaikkapa kasvihuoneet. Tämä on siis erityisesti ulkonäkökysymys. 
  2. Allaskatteiden lumikuormakestävyydessä on myös valtavia eroja. Tosiasia kuitenkin on, että meillä täällä Suomessa on onneksi vielä lumisia talvia, joten lumikuormakestävyyttä ei voi täysin ohittaa, vaan se on otettava huomioon. Joko katteen täytyy kestää meidän lumiolot taikka sitten kate täytyy joko ottaa pois käytöstä talven ajaksi taikka tukea jotenkin. Valitettavan usein kuulemme tarinoita allaskatteista, jotka ovat romahtaneet keväisen märän lumikuorman alla. Alukovin katteiden lumikuormakestävyys on useimmissa malleissa 120 – 140 kg / m2. 
  3. Yleisesti allaskatteet valmistetaan polykarbonaatista, mikä onkin järkevää, sillä polykarbonaatilla on laaja käyttölämpötila-alue, joten se sopii hyvin niin kuumiin kesäpäiviin kuin myös talven pakkasiin. Polykarbonaatin tulisi kuitenkin olla UV-suojattu, jotta se ei ala haurastua ja kellastua. Paras tilanne on tietenkin se, että katteen ”lasit” eli polykarbonaattilevyt on UV-suojattu molemmilta puolilta, jolloin sekä auringosta suoraan tuleva UV-valo että vedestä heijastuva UV-valo eivät pääse vahingoittamaan polykarbonaattia. 
  4. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon allaskatetta valittaessa, minkälainen toimitus on kyseessä. Tuleeko kate kokonaisina elementteinä, kuten meillä Alukovin katteet vai tuodaanko kate pihallesi ”tee-se-itse”-pakettina.

Näillä ajatuksilla pääset jo varmasti pitkälle allaskatteita ja niiden hintoja vertaillessasi.

Saat altaasi kokoon sopivan katteen

Alukovin katteet tehdään aina yksilöllisesti jokaiselle asiakkaalle, aivan kuten meidän Helmi-altaatkin. Alukovilla ei siis ole vakiokokoja varastossa, vaan saat juuri sinun altaasi kokoon sopivan katteen. Allaskatteen profiilin värin saat valita itse useasta eri vaihtoehdosta. Valitset myös, kummalla puolella katteen ovi on. Saat siis juuri sellaisen katteen kuin tarvitset ja haluat. 
Allaskate toimitetaan suoraan Alukovin tehtaalta meille Porvooseen, josta me toimitamme sen sinulle. Meiltä saat samalla asiantuntevat neuvot katteen asentamiseksi.

Meiltä saat tsekkiläisen yhteistyökumppanimme Alukovin polykarbonaatista valmistetut allaskatteet. Kate suojaa allasta roskilta ja estää tehokkaasti lämpöhukkaa.
Allaskatteet asennuksessa.
Allaskatteet asennuksessa.